Co mohou nabídnout neupečené kávové boby?

Green coffee bean extract (GCE) se získává z neupečených kávových bobů a obsahuje kyselinu chlorogenovou, která se považuje za hlavní účinnou složku.

Některá tvrzení o účincích GCE na lidský organismus zahrnují:

  • Snižování hmotnosti: Některé studie naznačují, že GCE může pomoci snížit tělesnou hmotnost a obvod pasu.

Green Coffee Extract (GCE) je extrakt zelených kávových zrn, který se často používá jako přísada do doplňků stravy pro hubnutí. GCE se získává z kávových zrn, která nejsou pražená, a obsahuje kyselinu chlorogenovou, která se předpokládá, že má potenciální účinky na snižování hmotnosti a obvodu pasu.

  • Snižování glukózy v krvi: Kyselina chlorogenová v GCE může pomoci snížit hladinu glukózy v krvi.

Kyselina chlorogenová, která se nachází v GCE, se předpokládá, že má potenciální účinky na snižování hladiny glukózy v krvi. Kyselina chlorogenová se předpokládá, že ovlivňuje metabolismus glukózy tím, že snižuje absorpci glukózy v tenkém střevě a snižuje produkci glukózy v játrech.

Některé studie prokazují, že GCE může pomoci snižovat hladinu glukózy v krvi, zvláště u lidí s cukrovkou nebo prediabetes. Avšak, je nutné provést více výzkumu, aby se potvrdily tyto účinky a prozkoumalo se, jaký je optimální dávkování.

Je důležité mít na paměti, že Green coffee  by nemělo být používáno jako náhrada za léčbu cukrovky nebo jiných onemocnění. GCE by se nemělo užívat bez konzultace s lékařem, zejména pokud užíváte léky na snižování hladiny glukózy v krvi.

  • Snižování krevního tlaku: Green coffee může snížit krevní tlak u některých lidí.

Kyselina chlorogenová, která se nachází v GCE, se předpokládá, že má potenciální účinky na snižování krevního tlaku. Kyselina chlorogenová se předpokládá, že ovlivňuje metabolismus glukózy a tím i tlak krve.

Některé studie prokazují, že GCE může mít pozitivní účinky na snížení krevního tlaku, zvláště u lidí s vysokým krevním tlakem. Avšak, je nutné provést více výzkumu, aby se potvrdily tyto účinky a prozkoumalo se, jaký je optimální dávkování.

  • Anti-oxidační účinek: Green coffee  obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci chránit buňky před poškozením.

80547_green-coffee-plusGreen Coffee Extract (GCE) obsahuje antioxidanty, jako je kyselina chlorogenová a kofein, které se předpokládá, že pomáhají chránit buňky před poškozením způsobeným volnými radikály. Volné radikály jsou molekuly, které mají nezbytný elektron a které mohou poškodit buňky, což může vést k různým zdravotním problémům, jako je rakovina, cukrovka nebo srdeční onemocnění.

Antioxidanty v Green coffee   se předpokládá, že pomáhají bojovat proti volným radikálům a tím posilují imunitní systém. Avšak, je nutné provést více výzkumu, aby se potvrdily tyto účinky a prozkoumalo se, jaký je optimální dávkování.

Je důležité mít na paměti, že GCE by nemělo být používáno jako náhrada za zdravou stravu bohatou na antioxidanty, jako jsou ovoce a zelenina.

Green coffee podporuje správné fungování zažívacího a oběhového systému a očišťuje tělo od toxinů. Není divu, že na světě trhá rekordy popularity.

Existuje mnoho způsobů, jak podpořit lepší metabolismus. Některé z nich zahrnují:

  • Cvičení, které pomáhá posílit svaly a zvyšuje celkovou spotřebu energie
  • Správná strava, která obsahuje dostatek bílkovin, vlákniny a zdravých tuků, které pomáhají udržovat hladinu cukru v krvi
  • Dostatek spánku, který pomáhá udržovat hormonální rovnováhu
  • Omezení konzumace kofeinu a alkoholu
  • Redukce stresu pomocí jógy, meditace nebo dalších relaxačních technik    

 

 

coffee-4905964_1920