Aminokyseliny lze je doplňovat před, ale i po tréninku

Jednoduše a zároveň výstižně řečeno, totiž pozitivně ovlivňují výkonnost a podporují regeneraci svalových tkání. Aminokyseliny mohou být navíc obohacené třeba o vitamíny. Pokud hledáte prostředek, který vám pomůže snížit i míru únavy a pocit vyčerpání po fyzické zátěži, vyberte si aminokyseliny s vitamínem B6.

Aminokyseliny jsou důležitým doplňkem stravy, takže nenahrazují hlavní jídlo, jejich síla je však v tom, že tvoří základní stavební kámen bílkovin.Nepostradatelná úloha aminokyselin, by měla být známa všem sportovcům. Pokud je vaše tělo vystaveno zvýšenému tělesnému výkonu, nebo redukční dietě, mělo by být jejich doplňování naprostou samozřejmostí.

 Aminokyseliny lze je doplňovat před, ale i po tréninku. Aby měly pro tělo ty nejlepší a dlouhodobě prospěšné účinky, doporučuje se jejich užívání v pravidelných intervalech. Tělo totiž neumí přijmout a využít jejich velké množství dodané nárazově.

Vyváženost jednotlivých aminokyselin je velmi důležitá. U většiny kvalitních přípravků se jedná o speciální směs esenciálních a neesenciálních aminokyselin s velmi vysokou biologickou hodnotou a schopností optimální syntézy na svalovou tkáň. Bílkovinový deficit totiž představuje pro svalovou tkáň největší nebezpečí. Používání bílkovinových preparátů ve formě aminokyselin nebo kvalitních koncentrovaných proteinových přípravků je tedy naprosto nezbytnou součástí tréninkového procesu každého sportovce.

 Aminokyseliny zde