Hořické trubičky plněné - tmavý krém

 
 

Oříšky a čokoláda. Klasická náplň hořických trubiček. Pokud neznáte tuto chuť budete nadšeni.

Krémová náplň 62,5 % (rostlinný tuk palmový a kokosový – v různém poměru, cukr, kakaooříšková pasta 14 % (cukr, rostlinný tuk palmový a shea – v různém poměru, kakao 21 %, sušená syrovátkalískové ořechy 2 %, emulgátor: sójový lecitin, aroma), sušené mléko, sójová mouka), oplatka 25 % (pšeničná mouka, sušené mléko, slunečnicový olej, sušené vaječné žloutky, cukr), kakaová poleva 12,5 % (cukr, rostlinný tuk palmojádrový, kakao 16 %, emulgátory: sójový lecitin a E 476, aroma). Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů a arašídů.

Dostupnost Skladem
Cena 169 Kč bez DPH
169 Kč / ks    
Kód produktu 340A04
Značka Hořiské trubičky originál
Kategorie Hořické trubičky
 

Pravé Hořické trubičky, Petráčkovi, plněné oříško-čokoládovou náplné, ručně stáčené, máčené napůl v čokoládě, balené v dárkové krabičce. Baleno po 30ks.

Vůbec první hořická trubička byla ta, které dnes říkáme sypaná. Je stočená ze dvou oplatek, promazaná rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků.

Pečlivá ruční práce je odjakživa nedílnou součástí výroby hořických trubiček. Trubičky se totiž musí stáčet ručně na žhavé plotně – strojová výroba není přípustná. Stáčení oplatek do trubičky tak vyžaduje opravdovou zručnost.

Tradici rodinné výroby hořických trubiček lidé v našem malebném podkrkonošském městě udržují již více než dvě staletí. Tajemství hořických trubiček se tu dědí z pokolení na pokolení. Kouzlo spočívá v přesném poměru ingrediencí a zručnosti. Hořické trubičky se totiž musí stáčet ručně – strojová výroba není přípustná.

Legenda o odměně

Legenda praví, že počátky hořických trubiček spadají do roku 1812. Po neúspěchu Napoleonova ruského tažení se rozptýlené trosky jeho rozsáhlé armády pohybovaly i v našem kraji.

Několik francouzských vojáků se ocitlo přímo v Hořicích. S podkrkonošskou pohostinností se jim zde dostalo vlídného přijetí a pečlivého ošetření. Jedna z hořických sousedek měla v péči těžkého pacienta, traduje se, že samotného osobního kuchaře císaře Napoleona. Nemaje jiných prostředků, jak by se odvděčil, svěřil jí cenné tajemství výroby Napoleonovy oblíbené pochoutky.

Sousedka přijala vojákovu pozornost a recept vyzkoušela. Tajemství výroby takové delikatesy se však za nedlouho rozšířilo mezi sousedy. Trubičky se záhy staly v Hořicích oblíbeným a nezbytným doplňkem každého svátečního jídla. Jejich pověst se brzy rozšířila i za hranice města a už před sto lety se vyvážely do dalekého zámoří.

Ruční výroba

Vůbec první hořická trubička byla ta, které dnes říkáme sypaná. Je stočená ze dvou oplatek, promazaná rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků.

Pečlivá ruční práce je odjakživa nedílnou součástí výroby hořických trubiček. Trubičky se totiž musí stáčet ručně na žhavé plotně – strojová výroba není přípustná. Stáčení oplatek do trubičky tak vyžaduje opravdovou zručnost.

Hmotnost 0.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: