Hořické trubičky kakaové se Stévií

 
 

Sladkosti po kterých se netloustne. Hořká čokoláda v kombinaci s kakaem.Hořické trubičky plněné náplní kakaovou, ručně stáčené, máčené v hořké čokoládě, balené po 2 kusech.

krémová náplň 68 % (rostlinný tuk palmový a kokosový – v různém poměru, sladidla (erythritol a steviol-glykosidy 0,03 %), sušené mléko, kakao 2,6 %, sójová mouka), oplatka 32 % (pšeničná mouka, sušené mléko, slunečnicový olej, sušené vaječné žloutky, cukr). 

Dostupnost Skladem
Cena 19 Kč bez DPH
19 Kč / ks    
Kód produktu 602A08
Značka Hořiské trubičky originál
Kategorie Hořické trubičky
 

 

 

Znáte přírodní sladidlo, stévii? Je více sladká než cukr, a přitom po ni nepřiberete ani deko. Výrobky s přísadou stévie řadíme do skupiny zdravého mlsání nebo light výrobků. Má medové lístky, nezpůsobuje žádné zdravotní komplikace a má dobrý vliv na metabolismus a zažívání. Používá se dnes již po celém světě, i když na začátku objevení byla v některých zemích zakázaná a specialisté nejdříve potřebovali prozkoumat její účinky.

Dnes se používá jako přírodní sladidlo do cukrovinek, nápojů, likérů, oplatek, trubiček, sladkých jídel, žvýkaček. Není těžké si ji vypěstovat doma. Jako další zajímavost slouží zjištění, že je stévie antibakteriální, takže chrání zuby a ústní dutinu. 

Je vhodná také pro diabetiky.

Lehké oplatky, po kterých nepřiberete a zároveň nenarušíte hladinu cukru, kdo by je nechtěl, že? Dnešní doba jde kupředu a hledíme na zdravou životosprávu a zdravé mlsání. Máte v rodině nějakého diabetika nebo někoho, kdo musí dodržovat bezlepkovou dietu? Darujte dárek DIA oplatky nebo bezlepkové trubičky, na které se nemusí jen dívat. Dopřejte mu chuťový zážitek plný nádherných kombinací, kdy ucítí stévii a kakao, nebo stévii s oříšky. Je krásné, jak rostlina z pralesa s bílými kvítky dokáže udělat radost a zároveň osladit lidem život, i když cukr nesmí.

Vůbec první hořická trubička byla ta, které dnes říkáme sypaná. Je stočená ze dvou oplatek, promazaná rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků.

Pečlivá ruční práce je odjakživa nedílnou součástí výroby hořických trubiček. Trubičky se totiž musí stáčet ručně na žhavé plotně – strojová výroba není přípustná. Stáčení oplatek do trubičky tak vyžaduje opravdovou zručnost.

Tradici rodinné výroby hořických trubiček lidé v našem malebném podkrkonošském městě udržují již více než dvě staletí. Tajemství hořických trubiček se tu dědí z pokolení na pokolení. Kouzlo spočívá v přesném poměru ingrediencí a zručnosti. Hořické trubičky se totiž musí stáčet ručně – strojová výroba není přípustná.

Legenda o odměně

Legenda praví, že počátky hořických trubiček spadají do roku 1812. Po neúspěchu Napoleonova ruského tažení se rozptýlené trosky jeho rozsáhlé armády pohybovaly i v našem kraji.

Několik francouzských vojáků se ocitlo přímo v Hořicích. S podkrkonošskou pohostinností se jim zde dostalo vlídného přijetí a pečlivého ošetření. Jedna z hořických sousedek měla v péči těžkého pacienta, traduje se, že samotného osobního kuchaře císaře Napoleona. Nemaje jiných prostředků, jak by se odvděčil, svěřil jí cenné tajemství výroby Napoleonovy oblíbené pochoutky.

Sousedka přijala vojákovu pozornost a recept vyzkoušela. Tajemství výroby takové delikatesy se však za nedlouho rozšířilo mezi sousedy. Trubičky se záhy staly v Hořicích oblíbeným a nezbytným doplňkem každého svátečního jídla. Jejich pověst se brzy rozšířila i za hranice města a už před sto lety se vyvážely do dalekého zámoří.

Ruční výroba

Vůbec první hořická trubička byla ta, které dnes říkáme sypaná. Je stočená ze dvou oplatek, promazaná rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků.

Pečlivá ruční práce je odjakživa nedílnou součástí výroby hořických trubiček. Trubičky se totiž musí stáčet ručně na žhavé plotně – strojová výroba není přípustná. Stáčení oplatek do trubičky tak vyžaduje opravdovou zručnost.

 

 

185001783_900301993849024_2445547144736762861_n185196309_900302140515676_260810267376188978_n

Hmotnost 0.02 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: